2009 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Nepamirškite, VI dalis

Naktis nežadėjo nieko blogo. Fraseris nuo sienos šalino jau nebegyvo projekto gabaliukus, Bunny bruzdėjo Morgan kambaryje, netgi buvo pasprukusi iš jo ir įlindusi į Niki kambarį. Nepriekaištinga Tzimidzi išvaizda labai sužavėjo mergaitę, ir Morgan ją teko krapštyte krapštyti atgal. Frenkis, ankstyvais pavakariais išėjęs į miestą dabar grįžo sudraskytais drabužiais, kruvinas - tačiau su plačia šypsena veide. S.P.O.O.K.'ai ruošėsi žaidynėms, kai suskambėjo Frenkio telefonas ir Kiasydas maloniai pranešė, jog už pusvalandžio bus pas juos svečiuose.

Akeemas atvyko, bet, regis visas savo geras manieras paliko namuose - su pikdžiugiška šypsena ir jau nebe taip nuolankiai elgėsi su Eštonu ("gal nori pakabinti mano paltą, Eštonai?"), bei papasakojo S.P.O.O.K.'ams, jog Sabato viršunėlės sumaištyje - dingo archbishopo mėgstamiausias gyvūnėlis, triušelis - ir dabar Bishopai pastatyti ant ausų, laksto galvos ir sklaidosi pelenai. Kurį laiką pasimėgavęs packo veidų išraiškomis, jis pareikalavo grąžinti jam Bunny. Ir mainais už tai, kad informacija nepasiektu Archbishopo - Eštonas jam turi atleisti jo skolą.

"200 metų aš laukiau šito momento."

Eštonas, supratęs, į kokius spąstus pakliuvo jo packas, nesusivaldė ir taip trinktelėjo Kiasydui, sulaužydamas jam akinius ir keletą veido kaulų, jog pastarasis nučiuožė iki buto durų. Bet Sabato svoločiui tai buvo tik dar vienas jo pergalės įrodymas:

"Kur ji?"

Brujah antitribu labai nenorėjo gilintis į šimtmečių senumo skolos detales, ir paprašė Morgan atvesti Bunny. S.P.O.O.K.'ai dar bandė pasitarti, sugalvoti išeitį iš situacijos. Tačiau visi jų bandymai buvo išjuokti, visi jų turimi įrodymai buvo pavadinti padirbtais. Akeemas, neaišku kokias būdais supratęs, jog Bunny gavo Morgan kraujo, pasijuto visišku situacijos šeimininku - numetęs Ventrue į kampą, jis jau visiškai atvirai pradėjo grąsinti Eštonui:

"Be mano pagalbos Archbišopas sužinos, kas davė Bunny kraujo. Grąžink skolą, idiote, ir aš paslėpsiu kraujo ryšio pėdsakus."

Įžeidinėjimai, beviltiška padėtis - visi šie faktoriai itin nervino Eštoną. Ir kai Sabato svoločius mestelėjo ductusui "O nuo kada tau taip rūpi tavo packas?" - tai buvo paskutinis lašas. Eštonas frenzyje šoko ant Kiasydo, namai paskendo aklinoje tamsoje, girdėjosi tik lūžtančių baldų triukšmas ir urzgimas. S.P.O.O.K.'ai tiesiog pasitraukė į šalį - niekas nenorėjo pasipainioti ten, kur pjaunasi du elderiai.

Netrukus viskas baigėsi. Iš gyvenamojo kambario neliko beveik nieko - tik baldų nuolaužos, dėžės su krauju išvartytos ir sulaužytos, sienos sutrūkinėjusios, Fraserio kambario durys sutrupintos - tačiau didžiulis plazminis ductuso televizorius išliko visiškai sveikas. Akeemas, besijuokdamas šešėlių pagalba laikė jau atsigavusi Eštoną. S.P.O.O.K.'ų ductusui neliko nieko kitą, kaip atleisti Kiasydui skolą.

Nutraukti kraujo ryši galima ritualu. Tą pačią naktį Akeemas nusivežė S.P.O.O.K.'us į privačią ligoninę. Keisti švytintys simboliai, kraujas, virstantis rūku - Morgan teko atiduoti visą vitae, iki torporo. Tuomet tik Akeemas leido packui išeiti.

Nuotaikos, grįžtant namo, buvo nekokios. Frenkis su Fraseriu tylėjo, o Niki įdėmiai žiūrėjo į sustingusią Morgan figūrą. Apsidairęs aplinkui, Tzimidzi ištiesė rankas prie savo packo narės veido. Vienas mostelėjimas - tiesesnė nosis, kitas - dailesnis žandikaulis. Kaltai žiūrėdamas į Fraserį, Niki dar spėjo nuimti apgamą Morgan nuo skruosto. Vėliau, namuose, kai Ventrue antitribu atsigavo, ji buvo labai nepatenkinta:

"Niki, ką tu padarei?? Dabar visi galvos kad aš kažkokia tuščiagarbė!!"

Net packo įtikinėjimai, kad Morgan dabar atrodo tiesiog nuostabiai, Ventrue antitribu nenuramino. Fraseriui atlikus Vaulderie ritualą, Eštonas kreipėsi į kiekvieną packo narį. Buvo nuspręsta dabar susitelkti ir susikaupti ruošiantis jų organizuojamam games of instinct - jokie nemalonumai nesutrukdys S.P.O.O.K.'ams įvykdyti savo pažadų. Frenkis pasakė jog pasirūpins žmonėmis, Morgan - kad atves Niki naują princesę. Fraseris, užsidengęs išlaužtas duris pledu, įsavo kambarį nusitempė pacuką, Eštonas, prisėdęs ant sofos nuolaužų įsijungė televizorių: ir S.P.O.O.K.'ai krūptelėjo, atpažinę ten rodomą veidą. Prieš keletą naktų matyta Mona, kaip pasirodo, yra Ramona Blanče, biologė ir tyrinėtoja. Šis vaizdas pakišo S.P.O.O.K.'ams mintį - o gal Akeemui pranešti apie šį jų atradimą? Duos Kainas, ir Kiasydas susidomės, ir gal gauja vilkolakių padės jiems pamokyti tą svoločių ir zanudą? Frenkis paskambino Kiasydui, papasakojo jam apie kelionę - tačiau pokalbio baigti nespėjo: pirmiausia jam pro ausį pralėkė skalpelis ir iš paskos, sudraskydamas pledą, iššoko Fraseris Zulu formoje. Laimei, Morgan spėjo pasteikinti packo priestą pirmiau, nei jo nagai pasiekė Frenkį. Atsigavęs šventikas buvo labai suirzęs - kaip Frenkis galėjo išpliurpti Kiasydui apie sakralines Tzimidzi žemes? O ka jei svoločius ten ką nors padarys? Galiausiai buvo nuspręsta į tai reaguoti pagal situaciją - jeigu Akeemas ten kažką darys - visi Sabato Tzimidzi bus prieš jį nusiteikę, įskaitant ir Bishopą Kasimirą.

Sekanti naktis darbe Morgan buvo visiškas košmaras - dauguma jos bendradarbių pastebėjo pasikeitusią jos išvaidzą, jau ne vien Martinas sekioja paskui Ventrue Antitribu - dabar dar daugiau žmonių siekia jos dėmesio. Grįžusi namo, Morgan apkaltino Niki sugriovus jos gyvenimą, ir tik įsikišus Eštonui, ji nusiramino. Frenkis vėl grįžo, apšaudytas ir apsvilęs - tačiau pranešė jog žmonės bus. Niki užsiėmė Morgan atvesta mergaite - ir darbas jam ėjosi itin gerai. Eštonas skirstė darbus - Morgan ir MCX turės išplauti žmonėms smegenis, ginklai, šarvai jau yra...

Besiruošdami žaidynėms, S.P.O.O.K.'ai sulaukė svečio - pagyvenęs medicinos profesorius Markas Serikovas, kuris čia atvyko ieškodamas Frenkio Morisono. Frenkis profesorių perdavė Fraseriui, kaip dovaną. Visas packas susirinko prie šventiko durų pažiopsoti į dviejų mokslininkų pokalbį. Markas pasirodė esas keistas žmogus, neturintis etinių prietarų. S.P.O.O.K.'ai labai retai mato savo priestą besišypsantį, ir čia buvo būtent vienas šitų atvejų. Fraseris išdidžiai rodė profesoriui jau ant sienos pakabintą pacuką, ir jie abu diskutavo medicininėmis temomis. Panašu, jog Fraseris tikrai gavo jam patinkantį ir tinkantį gulą.

Eštonas dar pasiūlė išžvalgyti kelią iki žaidynių vietos, kad nebūtų kokių nors netikėtumų. Grįžtant atgal, kitų keliu, Frenkis staiga pradėjo labai keistai elgtis - pasikeitė jo manieros, jis privertė savo širdį plakti, reikalavo pasivažinėti aplinkui po šį kvartalą. Grįžus į haveną, Asamite Antitribu keikėsi paskutiniais žodžiais - Antuano diabelerie jam suteikė ne tik malonumą, bet ir dabar jis jaučia meilę Janai. Ir kas žino, kaip jis elgsis tos Tremere raganos akivaizdoje?

Dalykai, kurie verčia kūdikėlį Jėzų verkti:

Gerai, kas dar netiki, jog Akeemas yra svoločius ir zanuda kokių reta?
Morgan - į savo išvaizdos pasikeitimą žiūrėk kaip į naujais atsiveriančias galimybes.
Niki - dominatinti reikia PRIEŠ išimant akis. O dabar belieka lobotomija :)
Fraseri - KAIP? Kaip Frenkis gavo šitą grynuolį?
Frenki - valios ir stiprybės :) ir nekišk į burna bet ko ką nuo žemės pakeli.

Pacukas kabo ant sienos, o profesorius namų tvarkyti.. ne, gal ne.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą