2009 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Naujieji Morgan bateliai

Koporatyviniai Naujieji metai M.I.B.'e. Morgan pasirodo už parankės su Nikiu.

Praėjus porai valandų, vakarėlis įsisiūbavęs, Morgan prie staliuko su Martinu Džeimsu. Martinas jau padauginęs vyno, Morgan lūpos, kaip visada, kietai suspaustos, atrodo kaip minuso ženklas tamsiame paniurusiame Ventrue antitrubu veide.
- Klausyk, kiek tau metų? Dvidešimt penkeri? - vėl bando užmegzti pokalbį Martinas, - jei nori spėti užauginti vaikus, reikėtų pasiskubinti. Mes galime sudaryti vedybų kontraktą kad ir rytoj. Tu ir aš, žinai...
- Kodėl mes išvis apie tai kalbame? - dar labiau susiraukia Morgan.
- Tavo draugas, va, pasigėrėk, - Martinas smakru parodo į Nikio pusę.
Nepertoliausiai Nikifora, akivaizdžiai susidomėjęs, kalbina Silviją, ilgakoję statistikos skyriaus CO draugužę, kylančią podiumų žvaigždę. Tzimidzi smalsiai nužiūrinėja merginą:
Tai Jūs nejuokaujate, kad net ir su tokiu žandikauliu sugebate susirasti modelio darbą?

- Tu teisus, laikas bėga, o mes čia sėdim, - netrukus Martinas liūdnu žvilgsniu stebi tolstančią Morgan. Ji vėl už parankės su Nikiu, besilinksminantys žmonės nejučiom prasiskiria, duodami kelią durų link. Čia pat Silvija dairosi savo CO. Jos akys pilnos ašarų, veidas persikreipęs iš pykčio, bet Martinas to nepastebi - užsiverčia taurę vyno ir nukrypuoja ieškoti dar.

***
Parduotuvėse pasirodo pirmosios pavasario mados kolekcijos - Morgan, po darbo, vienoje iš downtowno parduotuvių renkasi tarp vienos juodos suknelės ir kitos juodos suknelės.
- Bet kuri iš jų kur kas geriau atrodo ant pakabos, nei ant tavęs, -Morgan atsisuka ir mato piktdžiugiškai besišypsančią Silviją. CO draugužė irgi matuojasi brangią juodą suknelę, ir, žinoma, atrodo puikiai. Šalia kikena draugės - panašu, neseniai gavusios ID
mergiotės.

Morgan pakabina sukneles ir išeina gatvėn - paskambinti.

***
Netrukus S.P.O.O.K.'ai iš savo furgono stebi Silviją ir jos pakalikes, apsikrovusias pirkinių paketais. Merginos profesionaliai šmirinėja tarp butikų, kai Frenkis, niekeno nepastebėtas, įsisuka joms iš paskos. Po poros minučių jis pasirodo prie mašinos, už veido tempdamas iš skausmo klykiančią ir besimuistančią Silviją. Furgonas iš vietos pajuda greičiau, negu kas nors spėja susigaudyti.

Mašinoje Silvija rauda, ir maldauja asamito paskambinti jos vaikinui. Tačiau kai ji pamato Morgan, meta savo telefoną ir kimba Ventrue Antitribu i plaukus:

"Šakės tau, kekše, ir tavo karjerai!"

Morgan su pikdžiugiška šypsena nusibraukia Silviją nuo savęs, Niki ją pasodina atgal į vietą. Asamitas žaibiškai priliečia mirtingosios veidą, regis, tik priliečia, tačiau mergina suklykia ir griebiasi už tos vietos, kur ką tik buvo jos kairė akis.

"Frenki, neskubėk."
"Aš neskubu, dar net peilio neišsitraukiau."


Po valandos, Siksto pakrantėje, Silviją nutempia į aikštelę tarp fabrikų. Ductus ir šventikas atsirėmę stebi kiek toliau vykstantį makabrišką spektaklį.

"Ką tu padarytum, jeigu mes tave paleistumėme?" "Bet ką, niekas ne problemą, maldauju..." "Pavaidink man arklį." "..." "Juodą, užsispyrusią kumelę." "JŪS KĄ - TYČIOJATĖS?"

Asamito Antritribu rankose žybteli peilis, Silvija bando bėgti. Du šuoliai - ir Frenkis, prispaudęs mirtingają prie žemės, darbuojasi peiliu.

"Kaip manai, Niki, ji po to galėtų dar tęsti modelio karjerą?" "Na, jeigu fotografuotusi tik iš dešinės pusės... oi ne, žiūrėk ką Frenkis daro jos lūpoms... Ne, Morgan, su tokiu veidu sunku būtų. Aišku, pradinė medžiaga irgi nieko gero nežadėjo."

Silvija, regis jau suprato, kaip viskas rimta, ir pradėjo klusniai vykdyti Frenkio nurodymus.

"ŠŪDINA iš tavęs kumelė, tiesą sakant. Gal geriau seksis vaizduoti kalę? Palok į mėnulį!"

Palikęs žeme šliaužiojančią merginą, Frenkis skubiai nužingsniuoja link fabriko. Morgan paspiria Silviją:
"Va, matai kaip būna buržuazinėms kiaulėms? Dabar tu gauni tiek, kiek tau priklauso, ir tai ką užsidirbai. Tegul tau tai būna pamoka. Gal nors kas nors pasieks tavo tuščią makaulę."

Frenkis grįžta ne vienas - kartu tempiasi šlykštokai atrodančią, i skarmalus susisupusią žmogystą. Bomžas, matosi gudrus ir gyventi mėgstantis - Frenkiui nesipriešina, vadina jį ponu, ir net nekruptelėjęs sutinka gerti asamito kraują:

"Pirmyn, eržile, ji visa tavo! Kas turit kamerą?"

Morgan stebi, kaip Frenkis diriguoja visam šitam košmarui:

"Negadinkit odos, gerai? Manau, norėsiu batų."

Po šių žodžių Silvija dar sukaupia paskutines jėgas ir bando bėgti. Netgi, paveikta adrenalino, nustumia Frenkį sau iš kelio.

"ACH TU..."


***

Niki, galantiškai nešdamasis šviežios odos gabalus, jau ėjo prie mašinos, kol Frenkis nutempė neatpažystamai subjaurotą, bet vis dar gyvą ir samoningą merginą arčiau upės. Prieš sėsdama į mašiną, Morgan atsisuko pažiūrėti - prie kūno jau tupėjo milžniška žiurkė - ir jos snukučio išraiška tiesiog spinduliavo LAIME.

1 komentaras: