2009 m. kovo 25 d., trečiadienis

Akeemas

Šeštadienio vidurnaktis. Laikas, kai barai ir restoranai atveria lankytojams duris, kai nusikaltimų lygis Shinjuku rajone pats aukščiausias. Fraseris, patogiai atsirėmęs į stalą, viena akimi stebėjo, kaip kitoje gatvės pusėje jo packo ducti išlipa iš prabangaus limuzino, ir besišypsodama įsikabina į parankę savo palydovui. Kruvinosios Vestuvės II: susipažininimas su tėvais. Ducti pasiruošimai linksmybėmis visados užimdavo labai daug laiko, bet, pripažinkime, tai būdavo to verta. Tik pats laukimas... Dabar Fraseris laukė, kada ji pakeis kitas packo narys - priestas tikrai turėjo rimtesnių užsiėmimų, nei kad įsimylejusio mirtingojo priežiūra.

"Nikifora, berniuk... Kad tu žinotum, kas tavęs laukia"


"Auksinė Tokijo antis" - baro savininkas tikrai negalėjo pasigirti geru skoniu - kiniškai-japoniška aplinka, indų mitologiniai motyvai, prasta muzika. Ir publika čia rinkosi toli gražu ne auksinė - prie gretimo staliuko sėdėjo ketvertas visiškų išgamų, kiek toliau narkodealeris prastuminėjo savo prekę labai jauniems berniukams. Mergina, panašu, tik pabaigusi N.A.T.O. vaikų apsaugos programą, meiliai rangėsi nutukusiam negrui ant kelių. Tolimame kampe vyko įnirtinga diskusija, kur kompanija mosikavo rankomis, ir daužė kumščiais plastikinį stalą. Viską stebėjo baro apsauga - kiek pakumpęs pusamžis vyrukas skvarbiomis žiurkiškomis akutėmis. Barmenė abejingai šluostė taures, bet pajutusi Fraserio žvilgsnį, mirktelėjo šventikui ir plačiai nusišypsojo, neslėpdama ilčių. Šitame bare Sabatas galėjo jaustis saugus.

Baras sulaukė naujų lankytojų - Tzimidze Bishopas, Kasimiras (mandagiai linktelėjęs Fraseriui) kartu su savo Templaru Leonu įsitaisė baro viduryje. Netrukus pasirodė ir Kasimiro packo priestas, Jacobas. Šventikas atsisėdo prie kito stalo. Edrvė aplink juos greitai ištuštėjo - jautresni žmonės paskubėjo palikti barą, o ir jaunesni vampyrai nenorėjo patekti Bishopui į akis - bent jau tol, kol neturėjo kuom pasigirti.

Kasimiras žvilgtelį į laikrodį - panašu, jog jis, kaip ir Fraseris, kažko laukia. Ir, greičiausiai, laukiamas asmuo vėluoja - kaip kad ir Fraserio packo narys.

"Arnoldai, tau būtina paskaita apie punktualumą..."


Pirmam pasiseka Kasimirui - aukštas vampyras, Fraseriui matytas tik per pačias didžiasias Sabato šventes, lengvu žingsniu nuskuba prie Jacobo. Akeemas, Kiasydas - žinių archivarius, mokslininkas, ir, kaip kalba Sabate, zanuda ir svoločius kokių reta.

Arnoldas vėluoja, ir smarkiai. O atmosfera Freiseriui už nugaros kaito vis labiau - Jacobas, visas paraudonavęs, sugniaužtais kumščiais kažką įnirtingai kalba Kiasydui. Išsilavinusi bjaurybė ramiai atsakinėja, ir Fraseris nevalingai įtempia klausą:

"... nieko mainais nesiruošiu duot, nes ta informacija priklauso man, ir aš ją turėsiu vienaip ar kitaip, Jacobai."
"Bet, Akeemai, aš ne tiek daug ir prašau" - Jacobas dar bando tvardytis. Jis pakelia nuo stalo senovinį notebook'ą - " mano siūloma informacija tau bus labai naudinga."
"Tokiem kaip tu žinias dalinti tai tas pat kas kiaules perlais šerti, duok šen tą daiktą, nes vis tiek nežinai ko jis vertas."


Trakšt.

"Ką tu į tai, pydare?"

Notebookas susiduria su stalo kampu ir išsilaksto į smulkius gabalėlius. Sekančią akimirką, Kasimiras ir Leonas, virsdami į Zulu formas, bando sulaikyti Akeemą. Baro apsauginis užrakina duris. Tamsa aplink Kiasydą ir Jacobą sutirštėja, šešėliniai čiuptuvai apverčia stalą - bet kol kas visi gyvi - Bishopas įsikišo pačiu laiku.

"Gerbiamasis tėve Fraseri" - suloja Kasimiras, atsivertinėdamas atgal. - "Gal suteiktumėte garbę man ir mano packui ir inicijuotumėte monomacy ritualą?"
"Tai man bus garbė."


Fraseris skubiai pakyla ir nužingsniuoja link Jacobo stalo. Veikti reikėjo greitai - dar truputis, ir įtakingiausi Sabato nariai mieste įsivels į banalias skerdynes. O tokie dalykai moralės ir drąsos neprideda.

Po keletos naktų per Sabatą sklido gandai apie šią dvikovą. Fraseris griežtai atsisakė komentuoti tai, ką jam teko stebėti, o jo packo nariai dar ilgai kentėjo itin prastą savo šventiko nuotaiką.

"Taigi, aš laimėjau. Tu vardu Fraseris, taip, gerbiamasis šventike? Aš esu Akeemas. Man labai malonu susipažinti su tokiu protingu Kainitu. Iki pasimatymo, tėve."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą