2009 m. kovo 22 d., sekmadienis

Implantai

Štai, pažiūrėkite į tą žmogų, besibraunatį tarp praeivių turguje. Turgaus apsauga - aukštas, atletiškas - ir jo dešinė ranka atrodo keistai: nuo pat peties drabužis išryškina keistus stačiakampius iškilumus, dilbio srityje pro odą aiškiai prasišviečia juosvos metalo juostelės, ir tik ties riešu ranka pradeda panašėti į žmogišką. Nors - geriau isižiūrėjus pamatai nutrintą ir sunykusią odą ant krumplių ir sanarių - ir čia metalinės juostelės dengia arba yra pakeitusios kaulus. O ir rankos judesiai nenatūralūs - įžvalgesnis žiūrovas įsitikintų, kad šita galūnė daug judresnė už paprastą. Ir tai, kokiu greičiu turgaus sargybinis pačiupo kišenvagį už pakarpos, tai, kaip tiksliai jis valdo tą ranką - įrodymas, jog šis implantas jam ne vienintelis. Dar vienas įrodymas - melsva sargybinio oda- šitam implantų kiekiui palaikyti nebeužtenka natūralių žmogiško organizmo resursų, ir tam, kad tęstų savo egzistavimą, šitas žmogus turi sintetinio kraujo generatorių. Įdomu, koks nuskausminamujų kiekis jam padeda išlaikyti sveiką protą?"

Antžmogis, žmonijos ateitis! Implantai padaro tave stipresniu, greitesniu. Turi galimybę turėti geresnius refleksus, o jeigu nori dirbti giluminių sistemų programuotoju - neuroniniai akseleratoriai ir mašinų kalbos interpretatoriai bei papildomos juslės yra būtinos. Aišku, šita prabanga kainuoja, bet jei nori implantuotis naują, eksperimentinį implantų modelį - tai tave suvaržantys konktraktai ne tokie ir baisūs -kur kas padoresnė kaina, kelios savaitės reabilitacijos ir malda, jog nebūtų pašalinių efektų. Pašaliniai ir nepageidaujami efektai - prašau, visa puokštė - pradedant invalidumu, gangrena, skausminiu šoku - baigiant psichinėmis ligomis ir katatonija.

Implantai vis labiau tobulėja, jų naudojimas įgauna vis didesnį pagreitį - bet iki aukso amžiaus dar toli toli. Šiais laikais implantai vis dar sudaro mažesnę žmogaus dalį - egzoskeletas dar gan tolima ateitis - kol kas nelabai kas išgyvena tokio lygio intervenciją, išgyvenę tampa invalidais. Be to - fizinį pranašumą suteikiantys implantai visados matosi - nenatūraliomis, kampuotomis formomis ir didesniu galūnių funkcionalumu. "Rimtesnius" implantus dažnai lydi ir sintetinio kraujo generatorius - norima kiek įmanoma labiau sumažinti apkrovą žmogaus organizmui.

Ar prisimenate tas mechas, užpuolusias jus per G.E.N.I.E. reidą? Aišku, kad prisimenate :) Sekančiais metais per Palla Grande Bee Belle gyrėsi, jog vieną tokį sunaikino. Sakė, jog jo viduje buvo žmogaus korpusas - tačiau to žmogumi vadinti jau nebelabai įmanoma - kibernetika tiesiogiai sujungta su nervais, akseleratoriai. Ta mecha buvo baisi žudymo mašina- tačiau ar tai galima vadinti pilnaverčiu žmogumi? Ar tai mąstė ir juto kažką daugiau, aukščiau nei instinktų lygyje?

Embrace metu žmogaus organizmas atmeta visus implantus. Vaizdelis šlykštus, ir naujai iškeptas Kainitas dažniausiai neišgyvena, jei tik buvo kiek daugiau modifikuotas. Deja deja, analogiškai nutinka ir ghoulams - po mėnesio, kito - vitae pradeda "gydyti" jo organizmą. Geriau žmonės tokių dalykų nematytų... Vienintelis implantas, dėl savo unikalios technologijos ir specifikos, sugebantis ghoulo kūne išlikti ilgesnį laiką - tai jo ID čipas. Tiesa, vitae prisideda ir šioje vietoje - po kiek laiko ghoulas pradeda jausti siaubingus, nuolatinius galvos skausmus. Vaistai pradeda, kurį laiką... Tokie ghoulai arba miršta nuo nuskausminamujų perdozavimo arba išprotėja, nepakeldami kančios.

O jūs, mielieji - statiškos būtybės, sustingusios laike. Žmogus tobulėja - o jūs stovite vietoje. Šitas pasaulis jau labai greitai gali jums tapti labai svetimas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą