2009 m. kovo 6 d., penktadienis

Miestas

Ankščiau čia buvo Sidnėjus. Šimtametė miesto nepriežiūra paliko tik griūvėsius. Pakitus klimatui, persiformavo pakrantės ruožas, ir iš požemių išlindę žmonės butent čia pradėjo naujo miesto statybas.

Miestas milžiniškas. Didžiuliai dangoraižiai, savyje talpinantys 50 milijonų gyventojų. Apsuptas pramoninių rajonų, lūšnynų iš vakarų ir dumblių jūros iš rytų ir pietų. Beveik per pusę jį kerta radioaktyvi upė - Sikstas, kurią supa fabrikai, kiaurą parą perdirbinėjantys dumblius į maistą, degalus ir kitus produktus, be kurių neįsivaizduojamas šiuolaikinio žmogaus gyvenimas. Sikstas pateisina savo vardą: jo pakrantės - šiukšlynas, knibždantis didžiulių agresyvių žiurkių, su pažemėje tvyrančiu radioaktyviu smogu. Žmogus prie kranto yra pasmerktas - jeigu neapsinuodys mirtinai - bus suėstas žiurkių.

Miesto centrą ir gyvenamuosius rajonus Sikstas dalija į dvi dalis, sujungtas greitaeigiais traukiniais ir metro.

Rytinis downtownas vadinamas Shinjuku - palyginus su vakarų downtownu, čia labiau klesti korupcija ir žymiai aukštesnis kriminalinių įvykių lygis. Nors ir kiek skurdesnis, bei ne toks saugus, Shinjuku žmonėms patrauklesnis žemesnėmis pragyvenimo kainomis.

Vakarų downtownas - Dojo. Švarus, su žemu radiacijos lygiu, labiau nei Shinjuku išvystytu gerbuviu ir plėšikiškomis kainomis. Čia žmonės moka už viską brangiau - net už teisę nematyti reklamos. Dar toliau vakaruose, tarp lušnynų ir sandėlių galima aptikti senojo, orginalaus Sidnėjaus griuvėsius. Kažkas juokaudamas prie vieno iš įvažiavimų pakabino lentelę "Sidnėjaus Draugystės sodai". Ta vieta iki šiol taip ir vadinama.

1 komentaras:

  1. Visai įdomu, tik kyla klausimas - kas tai?
    Bent kuriuo atveju laukiam tęsinio :)

    AtsakytiPanaikinti